Behandelingen

Bij Kine Devos verwelkom ik iedereen, jong en oud. Bij de eerste behandeling bespreken we samen de klachten, worden er vragen gesteld en volgt er een klinisch onderzoekDit inzicht laat mij toe om een individueel en aangepast behandelingsplan op te stellen. We bespreken samen het behandelingsplan zodat er vanaf de 2de behandeling optimaal gewerkt kan worden. Ik laat u zo actief mogelijk meewerken aan uw herstelproces. 

Ik ga enkel voor een persoonlijke aanpak van elke patiënt. Ik ben dan ook 30 minuten effectief aanwezig bij de patiënt en behandel maximaal 1 persoon tegelijkertijd. Wie extra oefentherapie nodig heeft, zal dan voor of na de behandeling in de oefenruimte verder kunnen werken.

Specialisaties

Manuele Therapie:

Bij manuele therapie wordt er gezocht naar de oorzaak van de klachten. Er wordt gebruik gemaakt van mobilisaties en handgrepen om de beweeglijkheid van de gewrichten, weefsel,… te verbeteren. Ik richt mij hiervoor vooral op de wervelkolom. Een probleem aan je schouder kan bijvoorbeeld als oorzaak je nek hebben. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt (Jones, myotensieve technieken, …)

Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder:

Het menselijk lichaam bestaat uit 2/3 vocht. Ons lichaam draineert dit vocht via lymfebanen maar soms gebeurt dit niet altijd optimaal en ontstaat er lymfoedeem. Lymfoedeem kan aangeboren zijn maar kan ook ontstaan ten gevolge van chirurgische ingrepen, radiotherapie, ontstekingen, … Het lichaamsvocht, dat we lymfe noemen, moet dan manueel gedraineerd worden door de therapeut om het oedeem zo veel mogelijk te beperken.

Mijn gegevens zijn terug te vinden in de officiële site van de Vodderschool: www.mldv.be.

Algemene kinesitherapie:

Rug- en nekklachten, rugschool, postoperatieve revalidatie, valpreventie, neurologische aandoeningen zoals CVA en Parkinson, artrose/artritis, fibromyalgie, …

kinesist Lennik